Malzemeler
500 gr tavuk eti ya da kuzu eti
4 tane patates
1 bardak haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
Bir tutam safran
Sıvıyağ
Yapılşı
Öncelikle tavuk ya da kuzu eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır üzerine yaklaşık 4 bardak kadar sıcak su ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir
Diğer tarafta patatesler küp küp doğranır ve üzerini 4-5 parmak geçene kadar su ilave edilip hafif haşlanılır
Bir kase süzme yoğurtdun içine bir yumurta sarısı eklenerek iyice çırpılır
Haşlanan patateslerin üzerine etler ve haşlanmış bir bardak nohut ilave edilir ve bu karışıma yoğurt yavaş yavaş ilave edilir bu arada sürekli karıştırmak gerekir . Yoğurdun kesilmemesi için...
Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır ve servis yaparken yağda hafif yaktığımız hasbir yani safran karışımından bir iki kaşık üzerine gezdirilir
Geen opmerkingen:
Een reactie posten