9 december 2013

Yoğurtlu patatesli antep yemeği

Tavuklu patesli yoğurtlu antep yemeği
Malzemeler
500 gr tavuk eti ya da kuzu eti
4 tane patates
1 bardak haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
Bir tutam safran 
Sıvıyağ

Yapılşı

Öncelikle tavuk ya da kuzu eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır  üzerine yaklaşık 4 bardak kadar sıcak su ilave edilerek suyu çekinceye  kadar pişirilir
Diğer tarafta patatesler küp küp doğranır ve üzerini 4-5 parmak geçene kadar su ilave edilip hafif haşlanılır 
Bir kase süzme yoğurtdun içine bir yumurta sarısı eklenerek iyice çırpılır
Haşlanan patateslerin üzerine  etler ve haşlanmış bir bardak nohut ilave edilir ve bu karışıma yoğurt yavaş yavaş ilave edilir bu arada sürekli karıştırmak gerekir . Yoğurdun kesilmemesi için...
Bir iki taşım kaynadıktan sonra  altı kapatılır ve servis yaparken yağda hafif yaktığımız hasbir yani safran karışımından bir iki kaşık üzerine gezdirilir
Afiyet olsuuun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...