3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı mandalina suyu ve kabuğunun rendesi
1 vanilya
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un 2,5 - 3 bardak kadar
Meyve olarak isteğe bağlı ama benim kullandıklarım
1 elma
1 armut
Kuru kaysı
Kuru üzüm
Bir kaç tane bağdat hurması
1 çay bardağı ceviz içi
Tarçın
Susam
Kalıbı yağlamak için biraz katı yağ
Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır bütün sıvı malzemeler eklenir un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir vanilya da konur ..
Bütün meyveler doğrandıktan sonra üzerine tarçın ve iki kaşık kadar un konulup karıştırılır ve bu meyve karışımı yavaş yavaş kek hamuruna ilave edilir
Diğer tarafta kalıbın heryerini katı yağla yağlayıp heryerine susam gelecek şekilde susamları serpiyoruz ve hamurumuzu kalıbımıza döküp yaklaşık 40 dkk pişiriyoruz
Öncelikle ilk 20 dkk 190 derecede
İkinci 20 dkk da 170 derecede pişiriyoruz....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten