7 december 2013

KAYSERI YAGLAMASI

Kayseri yağlaması
1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Un (yaklaşık 5 bardak)
Tuz
400 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 rendelenmiş domates
1 biber
Tuz, toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
3 kaşık tereyağı

üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın.
İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin.
Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın.
Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin.
Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok.
Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın.
Hamurun üzerini örtün kurumasın.
Açtığınız hamurları yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaç kaşık ekleyip üst üste koyun. 4 parçaya bölüp sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...