Bu tarifi Nursevince lezzetlerden alip uyguladim . Tskler Nursevin Sönmez..
Malzemeler
Tepsinin büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir. Benim tepsi büyük bir tepsi idi.
3,5 bardak un
2 yumurta ( beyazi icine sarilari uzerine surulecek)
1 su bardagi ilik sut
1 cay bardagi ilik su
1 yemek kasigi kuru maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
Yarim paket margarin ( 125 gr )
Yapilisi
Yumurta sarilari haric , butun malzemeler karistirilip guzelce yogurulur . Ele yapismayacak yumusak bir hamur olmali .... Yaklasik 1 saat dinlendirir
Ic harci ise tercihe gore degisebilir
Kiymali , peynirli, patatesli vs...
Ben patates ve ispanagi bir arada kullandim
4 orta boy patates haslanir ve ezilir
Maydanoz yerine ispanak kullandim yaklasik 100 gr kadar... Takriben kucuk bir bagin yarisi kadar...
2 adet sogan yagda sotelenir ispanaklar cok ince kiyilir
Soganla beraber pataslerin uzerine ilave edilir kimyon kori karabiber ve tuz da koyularak ic harcimiz tamamlanmis olur
Hamurunuz 2 esit parcaya ayrilir beze yapilir
Once birinci beze tepsimizin buyuklugune gore acilir actigimiz hamurun
tam ortasina bir pasta tabagi konup hafif bastirilir ve izi cikarilir . Bu izin etrafindan baslanarak ic harcimiz yerlestirilir Diger beze de acilip bu harclamis oldugumuz hamurun uzerine kapatilir .ortada kalan pasta tabagi buyuklugundeki bos alan once arti seklinde 4 e ,sonra tekrar 4e bolunup toplamda 8 e bolmus olacagiz
tam ortasina bir pasta tabagi konup hafif bastirilir ve izi cikarilir . Bu izin etrafindan baslanarak ic harcimiz yerlestirilir Diger beze de acilip bu harclamis oldugumuz hamurun uzerine kapatilir .ortada kalan pasta tabagi buyuklugundeki bos alan once arti seklinde 4 e ,sonra tekrar 4e bolunup toplamda 8 e bolmus olacagiz
Daha sonra bu ucgenleri hamurun uzerine dogru disa ceviriyoruz . Hepsini cevirdikten sonra hamurun hertarafina yumurta sarisi surup ucgen kisımlara çörek otu kalan diğer yerlere de susam serpip yaklaşık 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsuuun...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten