9 januari 2014

El açması ıspsnaklı kol böreği

Hamur için
5 su bardağı un
2 yumurta 
Tuz 
Su
Bütün malzemeler karıştırılır ve çok yumuşak ve çok sert olmayacak bir hamur yoğurulur üzerine nemli bez örtülerek dinlenmeye bırakılır

İç malzeme
1 kg ıspanak
3 orta boy soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Soğanlar yağda sotelenir ve yıkanmış ve süzülmüş olan ıspanağın üzerine dökülür tuzu da eklenerek iyice karıştırılır
 Üzerinin sosu için 
1 yumurta
1 bardak yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Yufkalar olabildiğince ince açılır iç malzemeden döşenir bir kaç yemek kaşığı da sıvı yağ gezdirilir ve rulo  şeklinde sarılır yağlanmış tepsinin tam ortasından başlanarak rulolar kendi ekseni etrafında sarılarak tepsiye yerleştirilir 
Tepsi dolana kadar bu işlem yapılır
Üzerine de
Yumurtalar ve yoğurt  iyice çırpılır sıvı yağ eklenir böreğin
üzerine dökülür susam ve çörek otu serpilip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...