4 januari 2014

Elmali Tart














Malzemeler
4 bardak un
125 gr ( soguk  yarim paket margarin )
2 yumurta
Yarim  su bardagi pudra sekeri
Yarim cay bardagina yakin soguk su
1 vanilya
Yapilisi
Soguk margarini kup kup dograyip robotun icine koyuyoruz uzerine unu vanilya ve yumurtayi dokuyoruz robotu calistiriyoruz 1-2 dkk sonra sekeri ilave ediyoruz ve yine calistiriyoruz un putur putur bir hal aliyor bu sekilde olunca robotun ust kismindan yavas yavas azar azar soguk suyu ilave edip tekrar calistiriyoruz un tamamen toplaninca  olmustur demektir. Robottan cikarip elimizle biraz daha yoguruyoruz oldukca  sert bir hamur oluyor...
Hamuru 2 esit parcaya bolup strec flme sarip 15 dkk kadar buzlukta bekletiyoruz
Sonra cikartip birinci bezeyi kalibimizin buyuklugunde acip kalibimiza yerlestiriyoruz...

Ic malzeme ise
4 adet elma
Yarim cay bardagi seker
Tarcin 
Istege bagli cevizde ilave edilebilir
Elmalari soyup dilimliyoruz tavaya koyup sekerini ve tarcini da ilave edip hafif soteliyoruz ve sogutuyoruz.
 Hazirladigimiz ic harcimizi yani elmalarimizi kalibimiza serdigimiz hamurun uzerine yerlestiriyoruz
Kalin diger bezeyi de uzun uzun seritler halinde yuvarlayip kafes olacak sekilde elmalarimizin uzerine yerlestiriyoruz
190 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz
Afiyet olsuuun...
Not : ben tart yapinca soguduktan sonra uzerine firca  yardimiyla recel suruyorum  ve ondan sonra pudra sekeri serpiyorum hem goruntu olarak daha guzel oluyor hem de pudra sekeri uzerine yapistigi icin  daha bir zevkle yeniyor:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...