7 december 2013
ICLI KOFTE
İçli köfte
1 kg ince bulgur
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
1 kaşık salça
Baharat tuz
İnce bulgurun üzerine irmiği koyun ve üzerine sıcak su dökün şişmesini sağlayın irmik ve bulgurun
Daha sonra bütün malzemeleri koyup güzelce yoğurun iyice birbirini tutması gerekiyor tabiri caizse sakız gibi olması gerekiyor
İç malzemesi ise
1 kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3-4 adet soğan
Baharat
Biber salçası
Tuz
Kıymayı ocağa alıyoruz suyu çekene kadar pişiriyoruz ince kıydığımız soğanları da ilave ediyoruz biraz kavrulduktan sonra salça ve baharatlarını da ilave edip tereyağını koyuyoruz 5-10 dkk daha kavurup ocağımızın altını kapatıyoruz
İç harcımız soğuduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar da dondurucuda bekletirsek köfteleri doldururken büyük kolaylık olacaktır
Yoğurduğumuz hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp işaret parmağızla oyup daha sonra diğer dört parmağımızla da inceltip bir tatlı kaşığı harçtan koyup güzelce kapatıyoruz
Büyük bir tencere içerisine yaklaşık 4-5 lt su koyup limon tuzu ve tuzunuda koyup kaynatıyoruz kaynayan suyun içerisine bir defada 8-10 köfte atıp köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla köfteleri tencereden alıyoruz
Arzuya göre haşladıktan sonra kızgın ve bol yağda kızartabilirsiniz
Ya da haşladıktan sonra yağlı sos yapıp köftelerin üzerinde gezdirebilirsiniz
Her ikisini de yaptım ve fotolarınıda yükledim bundan sonrası taktir sizin
Afiyet olsuuun...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten