Malzemeler
225 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un ( yarım kg yakın )
1 vanilya
isteğe göre 1 tatlı kaşığı limon aroması
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpma kabına alın ve 1 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Çırpma kabına pudra şekerini ekleyerek 1 dakika daha çırpın.
1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve aromaları ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın.
Karışım hazır olunca 4 parçada (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, tüm unu ekleyin bitinceye kadar aynı işlemi yapın) unu ekleyin.
Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırın. Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir . Normal bir durum bu ..başka eklemeyin..
Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru unladığınız tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın. (açarken zorluk yaşarsanız hafifçe unlayın)
Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yanları çok hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alırken hala biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla fırınlamayın
Soğuyan bisküvilerin üzerine reçelli su sürerek şeker hamurlarınızı da aynı kalıplarla kestikten sonra bisküvilerin üzerine yapıştırın ... Üzerinin süslemeleri hayal gücünüze bağlı.... Bundan sonrası size ait:))
bunlar çok güzel .. bloğunu gezeyim üye olayım dedim ama üye oluncak yeri bulamadım.
BeantwoordenVerwijderen