Malzemeler;
-1 paket margarin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı nişasta(mısır yada buğday)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-fistik ezmesi ve veya nutella
-alabildiği kadar un(yaklaşık 5 bardak)
Yapılışı
;margarin(eritilmemiş),sıvıyağ, pudra şekeri iyice karıştırılır.Nişasta, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.En az 15-20 dk. dinlendirilir.
Mandalina buyuklugunde bezeler alinarak 1 cm kalinliginda acilir ara ara fistik ezmesi veya nutella konulur tekrar ayni seklide baska bir hamur acilir ve bunun kapatilir bir bardak yardimiyla malzemeler ortada kalacak sekilde daireler cikartilir cikan daireler,
Yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir 180 derece'de pembeleşmeden pişirilir.
Afiyet olsun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten