23 december 2013

Türksch pizza

TÜRKİSCH PİZZA
Hanımlar  kim demiş en güzel pizzayı italyanlar yapar diye
Bu pizzayı yaptıktan sonra eminim ki başka bir yerde pizza yemiyeceksiniz 
Malzemeler:
1,5 2 bardağa yakın sıcak su
500 gr un iki kaşık yoğurt bir yemek kaşığı kurumaya bir tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz 
Mayamızı ve şekerimizi sıcak suyun içerisine koyup bir beş dkk bekliyoruz  daha sonra büyün malzemeleri ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra  yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize  elimizi yağlayarak elimizle yayıyoruz   
Ve isteğe bağlı iç harcımızı  döşüyoruz ve daha önce ısıttığımız fırında yaklaşık 35 - dkk pişiriyoruz
Not : kaşar pizza fırından çıkmadan 7-8 dkk önce pizzanın üzerine serpilir ve tekrar fırına verilir

Not: isteğe bağlı iç harçta ben sucuk kaşar domates yeşil zeytin siyah zeytin mısır yeşil biber kırmızı biber vs. Kullandım . Sizler malzeme çeşidini arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Şunu da belirtmek istiyorum hamurunuzu mümkün olduğunca tepsiye ince döşemeye çalışın...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...