17 december 2013

Elmali tart

Elmalı tart
Malzemeler
200 gram yumuşak margarin
Bir kahve fincanı süt (yoksa 2 yemek kaşığı yoğurt da olur)
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilin
1 çay bardağı pudra şekeri
3-3,5 su bardağı un
 Üzeri için:
3 yemek kaşığı reçeli (herhangi bir reçel olur)
3 adet rendelenmiş orta boy elma
1 çay bardağı  dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Yoğrulan hamurdan bir yumruk kadarını ayırıp buzdolabının buzluğuna koyuyoruz,yarım saat burda kalacak. Kalan hamuru yağlanmış 28 cm tart kalıbına elimizle yayıyoruz. Elmaları rendeleyip ceviz ve tarçınla karıştırıyoruz. Tart kalıbındaki hamurun üstüne reçeli yayıp elmalı karışımı dağıtıyoruz. En son olarak buzluktaki hamuru çıkarıp elmalı karışımın üstüne rendeliyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İsterseniz üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...