1,5 lt süt
8 kaşık irmik
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker ( azaltılıp çoğaltılabilir )
8-10 adet petibör bisküvi
1 vanilya
Üzeri için
Hindistan cevizi
İsteğe bağlı dövülmüş badem fındık ya da ceviz
Yapılışı
Bütün malzemeler tencereye alınır kaynayıncaya kadar sürekli kariştırılır bir iki taşım kaynadıktan sonra borcama dökülür
Biraz soğuduktan sonra bolca hindistan cevizi serpilir uzunlamasına ve enlemesine kare olacak şekilde tarçın da serpilir herbir karenin ortasına bir miktar dövülmüş badem fındık ya da ceviz konur ve sunum tamamlanır
2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazırdır
Afiyet olsuuun...
Not: yapılışı toplamda 10 dkknızı alan bu tatlı yağsız olması ve de oldukça hafif bir tatlı olması nedeni ile favorilerınizden olabilir:))
Geen opmerkingen:
Een reactie posten