Malzemeler
2 su bardagı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
Sos için...
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
Kimyon karabiber pulbiber
Tepsiyi unlamak için..
3-4 yemek kaşığı un
kıvamı ayarlamak için ılık su
Yapılışı
Bulguru ve irmiği 2 bardak sıcak su ile ıslatıyoruz.
15-20 dk bekledikten sonra malzemeleri ekleyip,
Hepsini birlikte yoğuruyoruz.
Elimizde şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Fındık büyüklüğünde toplar yapıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz
Parmağımızla ortasına basıp çukur açıyoruz.
Un serpilmiş tepsiye koyuyoruz.
Hepsi bittikten sonra,
Kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz.
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup,
Rendelenmiş sarımsak ve domatesleri koyuyoruz
1 yemek kaşığı salça, pul biber , kara biber kimyon ilave edip,
1-2 dk. kaynatıp köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
üzerinede kıyılmış maydonoz serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten