9 december 2013

Armut kofte

Armut köfte
1 kg tavuk kıyma ( yarısı tavuk göğsü yarısıda but kusmından yani yağlı olacak)
2 orta boy haşlanmış patates
1  su bardağından biraz eksik galeta unu
İsteğe bağlı baharat  kimyon karabiber  köri

15 tane küçük topak patlıcan
Kızartmak için sıvı yağ
Sos için
7-8 adet domates  
Baharat kekik karabiber 
Yapılışı
Öncelikle köfte malzemelerimizi hepsini karıştırıp yoğuruyoruz
Elinizd yapışmasını önlemek için elinizi ara ara suya batırabilirsiniz
Yoğurduğunuz köfteyi buzdolabına dinlenmeye alıyoruz
Patlıcanlarımızın kabuklarını soyup saplarını koparmıyoruz bu şekilde kızartıyoruz
 Diğer tarafta domateslerimizi rendeleyip baharatlarınıda ekleyip  pişiriyoruz
Kızarttığımız patlıcanları hazırladığımız köfte harcıyla kaplıyoruz ele yapışacaktır elimizi ara ara ıslatalım  ve bu şekilde de kızartalım 
Daha sonra pişen domates sosumuzu büyükçe bir borcama alıyoruz kızarttığımız patlıcanlarımızı içine yerleştiriyoruz ve 180 derecelik fırınımız da yaklaşık 10-15 dkk kadar fırınlıyoruz 
Arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar da serpiştirebilirsiniz
Afiyet olsun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...