Malzemeler:
1 litre süt
12 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Havuç Tatlısı İçin
Yarım kg. havuç
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
3 çorba kaşığı mısır nişastası
İrice çekilmiş fındık
Tarçın
Hazırlanışı:
Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakıyoruz
İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz
Tatlının yarısını bir kaba aktarıyoruz ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış borcam kalıbına döküyoruz
Kalan sütlü tatlıyı da,kakaolu karışımın üzerine döküyoruz
Havuçları ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar haşlayıyoruz
İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getiriyoruz
Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatıyoruz
Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamını almasını sağlayıyoruz
Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz.
Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyip ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştiriyoruz..
Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten