21 december 2013

Iskender Kebab

Malzemeler (4 kisilik)
750 gr  parca et
2 tane pide ( ben kendi yaptigim mayali bazlama kullandim )
1 kg yogurt
6-8 adet yesil biber
4 adet domates
Baharatlar ( kori kimyon karabiber )
 Cok az siviyag

Sosu icin
1 tatli kasigi un
1 yemek kasigi domates salcasi
Baharat
1 yemek kasigi tereyagi

Yapilisi
Oncelikle parca etmizi uzunlamasina yaklasik 2 cm eninde  3-4 parcaya boluyoruz ve hertarafini baharatladiktan sonra ust uste koyup buzdolabi posetine koyuyoruz  ve 1 gece buzlukta bekletiyoruz
Pisirmeye gecmeden yaklasik 1 saat once buzluktan cikartiyoruz ve buzlu bir sekilde cok ince  olacak sekilde dilimliyoruz 
Dilimledigimiz etleri  teflon tavaya cok az sivi yag koyarak arkali onlu pisiriyoruz
Diger tarafta sosumuz icin
Tereyagini tavaya koyup uzerine 1 tatli kasigi unu ilave ediyoruz kokusu ciktiktan sonra uzerine domates salcamizi ilave edip karistirdiktan sonra uzerine  1 bardak sicak su ilavesi yapiyoruz ve baharatlarimizi da ilave ettikten sonra  kaynayana kadar pisiriyoruz
Domates ve biberlerimizi de tavada hafif yagda dilimleyip soteliyoruz
 Pide ekmeklerimizi de kup kup dograyip hafif yagda baharat da ekleyerek  soteliyoruz
Servis tabagina sirasiyla once ekmekleri  uzerine yogurdu yogurdun uzerine etlerimizi ve son olarak pisirdigimiz sosumuz dan ilave ederek kebabimizi tamamliyoruz. Domates ve biberlerle susleyerek servisimizi tamamliyoruz
 Afiyet olsuuun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...