26 december 2013

Ton balıklı pizza

Bugünki pizzayı  lahmacun ve pide hamurum  bir ekmek bezesi kadar artmıştı ben de bugün pizza yapımında kullandım.
Malzemeler  ( ortalama 1 tepsi için )
2 bardak un
1 bardak yoğurt 
1 paket kurumaya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurulur ve mayalanması için 1 saat kadar dinlendirilir

İç harç ise
1 kutu tonbalığı
1 adet domates
2 tane yeşil biber
1çay bardağı mısır
Yeşil zeytin
Siyah zeytin
 Hamurun üzerine sos için
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 kaşık ketçap
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 Yapılışı
Hamur yaklaşık yarım cm inceliğinde ve tepsi büyüklüğünde açılır 
Ama
hamuru biraz açtıktan sonra  tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru yağlı kağıt üzerine alın .elinizi sıvıyağa batırarak   Tepsi içerisinde hamuru inceltirseniz daha güzel sonuç alınıyor 
Sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz
Son olarak bütün harç malzemelerini de döşeyip  180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Not: çok fazla fırında bırakırsanız kuruyabilir... O yüzden ara ara kontrol edin ... Afiyet olsuuun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...