25 december 2013

Maklube

750 gr kuzu eti
Oncelikle kuzu eti kusbasi seklinde dogranir yikanir ve uzerine cikacak kadar su eklenip ocaga alinir . Su tamamen cekinceye kadar pisirilir karabiber kimyon kori ilave edilir ve alti kapatilir

Diger tarafta
3 bardak pirinc yikanir ve suzulur . Yeterince siviyag tencereye konur ve pirincler ilave edilerek pirincler guzelce kavrulur

Bu arada patlican kizartma isleminide bir taraftan yapmamiz gerekiyor patlicanlar alacali soyulur ve  ince ince dilimlendikten sonra kizartilir

Simdi bundan sonra ki islemimizi  teflon ya da ceramik tencerede yapmamiz gerekiyor ben ceramika tencere kullaniyorum bu pilav icin cunki ters cevirdigimizde kolay cikmasi icin
Oncelikle kavurdugumuz etleri ceramik tenceremizin tabanina guzelce yayiyoruz uzerine kavurdugumuz pirincin yarisini dokuyoruz pirincin uzerine kizarttigimiz patlicanlari  diziyoruz ve pirincin kalan diger yarisinida patlicanlarin uzerine dokuyoruz ve uzerine cikacak kadar su. ( yaklasik 4,5 bardak kadar ) ve tuz ilavesinide yapip agzini kapatiyoruz
Suyu tamamen ceken pilavimizi yarim saat dinlendirdikten sonra  buyukce bir servis tabagi  ya da tepsiye tencereyi ters cevirerek  aliyoruz 
Tepsinin kenarlarina salata ve yogurt  ilave ederek istedigimiz gibi susleyip sunumumuzu tamamliyoruz
Afiyet olsuuun...
Ben burada bir kac cesit maklube  gostermek istiyorum etlisi kiymalisi biberlisi vs... Tercihe gore yapabirsiniz sizlerde...bu arada ben bir cesidinde patlican yerine patates kullandim bu seklide de harika oluyor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...