16 december 2013

Havuçlu elmalı lezzet topları


Havuclu elmali lezzet toplari
3 adet elma
2 adet havuç
20 tane petibör bisküvi
1 paket kremşanti
1  fincan süt 
1 vanilya 
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Tarçın
Hindistan cevizi ve pasta süslerinde kullanılan şekerlemeler.... 
Yapılışı 
Elma ve havuçlar rendelenir tavaya alınır üzerine şeker konulur ve hafif 3-4 dkk kadar sotelenir .
Bisküviler sıcak olan havuçlu elmalı karışımın üzerine ufalanır . Toz kremşanti ve süt ilavesi yapılır en son  vanilya ve cevizlerde eklenerek karışımımız hazır olur
Soğuyan karışımdan ufak ufak alınarak ceviz büyüklüğünde misketler yapılır ve isteğe bağlı hindistan cevizi veya pasta süsleri veya şekerlemelere bulanarak tepsiye dizilir . Üzerlerine kürdan batırılarak tepside 2 saat kadar dinlendirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsuuun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...