Malzemeler
500 gr kuzu eti ya da tavuk eti
1 su bardagi bezelye
2 adet havuc
2 adet patates
2 kasik domates salcasi
Karabiber
Kimyon
Tuz
Siviyag
Yapilisi
Oncelikle etimizi dograyip yikadiktan sonra uzerini gececek kadar su ekleyip iyice yumusayana kadar pisiriyoruz
Diger tarafta havuc ve patatesimizi kup kup dograyip uzerine 1 bardak kadar sicak su ekleyip cok hafif hasliyoruz ve suzuyoruz
Oncelikle etimizi ve hasladigimiz patates ve havuclarimizi borcama yayiyoruz uzerine bezeleye baharatlar ve bir bardak suda incelttigimiz salcali sosumuzu dokuyoruz uzerine biraz sivi yag gezdirip bir bardak da sicak su ilavesi ile firinliyoruz
Firina verirken ilk 15 dkk aliminyum folyoyla agzi kapali sekilde veriyoruz 15 dkk dan sonra aliminyum folyoyu kaldirip yaklasik 15 dkk agzi acik sekilde pisiriyoruz...
Afiyet olsuuuun....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten