KÖFTE İÇİN
1/2 KG YAĞSIZ KIYMA
1 YUMURTA
4-5 DİLİM BAYAT EKMEK
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE
2 ÇAY KAŞIĞI KURU KEKİK
3DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YETERİNCE TUZ
YAPILIŞI
DERİN BİR KAPTA EKMEKLER SÜT İLE ISLANIR SARIMSAK RENDELENİR KIYMA HARİÇ BÜTÜN
MALZEME EKLENİR VE KARIŞTIRILIR SONRA KIYMA İLAVE EDİLİR İYİCE YOĞRULUR VE
DİNLENMEYE BIRAKILIR.10-15 DK DİNLENDİKTEN SONRA 3-4 KÖFTE BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR
ALINIR VE ÇANAKLAR HAZIRLANIR FIRIN TEPSİSİNE KONUR.
ÜZERİ İÇİN
2 DOMATES
2 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
KAŞAR PEYNİRİ
SOS İÇİN
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
2 SU BARDAĞI SU
DOMATESLİ PİLAV
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
1 BÜYÜK BOY DOMATES
1 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
YETERİ KADAR TUZ
YAPILIŞI
PİRİNC AYIKLANIP SICAK TUZLU SUYA ISLATILIP 2 SAAT BEKLETİLİR. İYİCE YIKANIP SÜZÜLÜR. YAĞLARLA KAVRULUR ÜZERİNE RENDELENMİŞ DOMATES İLAVE EDİLİR SUYUNU VE TUZUNU EKLEYİP PİLAV PİŞMEYE BIRAKILIR.PİŞTİKTEN SONRA 5-10 DK. DİNLENDİRİLİR. DAHA SONRA ÇANAK KÖFTELERİN İÇİNE 1 ER KEPÇE PİLAVDAN KONULUR. YUMARLAK DİLİMLENEN DOMATESLER TEKTEK PİLAVIN ÜSTÜNE KONULUR 1 ER DİLİM KAŞAR PEYNİRİ ÜSTÜNE EKLENİR.BİR KAPTA 1 TATLI KAŞIĞI SALCA 2 SUBARDAĞI SU İLE ÖZENİR FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 2 ÇAY KAŞIĞI KEKİK ÜZERİNE SERPİLİR. 200 DERECELİK FIRINDA 30-35 DK PİŞİRİLİR. ARZUYA GÖRE PATATES PÜRESİ İLE BERABER SERVİS YAPILIR AFİYET OLSUN
Geen opmerkingen:
Een reactie posten