5 januari 2014

Milföylü kıymalı börek...

Ben milföy hamurunu evde hazırladım siz hazır milföy hamuruda kullanabilirsiniz..
Malzemeler
1 paket milföy hamuru
3 adet yufka
Sos için
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
500 gr kıyma
4 adet soğan
Karabiber
Köri
Kimyon
Tuz
Kıyma yağlı ise iç harca yağa gerek yok ... Yagsız ise yarım çay bardağı kadar kıymayı sotelerken kullanabilirsiniz

Yapılışı
Kıyma soğan ve baharatlarla sotelenir soğutulur
Fırın tepsimiz yağlanır üç yufka parçalanır ve tepsinin tabanına heryerine düzgünce yayılır iç harcımız yufkaların üzerine  dökülür. Milföy hamurları ile harcın hertarafı kapatılır ( ben evde milföyü hazırladığım için tek parça halinde  yani  tepsinin üzerini kapatacak büyüklükte açtım ) ve küçük kareler şeklinde dilimlenir...
Sos için : yumurtalar çırpılıp yağ ve süt ilave edilıir ve tepsinin  heryerine gelecek şekilde  üzerine dökülür...
Bir saat kadar tepside dinlendirip önceden ısıttığımız 190 derecelik
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsuuun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...