Taze fasulye yemeginin yapimi kolay gibi gorunse de puf noktasi kismina uymadiginizda sonuc husran olabilir... Nasil mi?
Taze fasulyenin puf noktasi kesinlikle tuzu pismeye yakin konulmalidir . Aksi taktirde sertlesip pisme suresi oldukca uzayacaktir. Böylelikle çok da lezzetli olmayacaktır...
Malzemeler
300 gr kiyma
Yarim kg taze fasulye
2-3 adet domates
1 adet kurusugan
2 yemek kasigi domates salcasi
Istege bagli baharat ; karabiber, kimyon
Siviyag ve tuz
1 -2 bardak kaynar su
Yapilisi
Fasulyeleri uzunlamasina ikiye ,enine bir kac parcaya ,boluyoruz.
Diger tarafta kiymayi tencereye alip suyunu salip cekene kadar kavuruyoruz. Siviyagi ve soganlari ekleyip bir kac dkk da bu sekilde kavuruyoruz. Uzerine böldüğümüz fasulyeleri en üstüne doğradığımız domatesleri ilave edip fasulyeler sararıncaya kadar pişiriyoruz. Bir bardak su içerisinde incelttiğimiz salçamızı da ilave edip fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz . Suyu az gelirse bir bardak daha sıcak su eklenebilir. Pişmeden 5-10 dkk önce tuzunuda ilave edip tamamen yumuşadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten