Portakallı zencefilli kurabiye( bisküvi)
250 gr pudra şekeri
150 gr tereyağı veya margarin( margarinin3/ 2 si
1 büyük portakalın suyu
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 cay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
Suyunu sıktığımız portakal kabuğunun rendesi
Aldığı kadar un ( ben tam bugday unu kullandım( sarı un)
Yaklaşık 4-5 bardak kadar... Kulak memesi kıvamında olacak
Arkadaşlar bunu bebişlerinize yapmak için
Şeker yerine portakal suyunun yanısıra kurumeyveleri ıslatıp iyice yumuşadıktan sonra blendırdan geçirip karışıma ekleyebilirsiniz
Veya hurma ağırlıklı yapabilirsiniz
Margarin yerine muhakkak tereyağı kullanın
Dediğim gibi muhakkak tam buğday unu kullanın
Geen opmerkingen:
Een reactie posten