26 januari 2015

Ev ekmeği ve ekmekçikleri ( pounçe )


2  bardak ılık su 
1 şişe sade soda 
1 bardak yoğurt
1küp yaş maya veya 1 küçük paket insant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 şeker kaşığı şeker
1 bardak ince kıyılmış ceviz içi
Aldığı kadar tam buğday unu ( kepekli un)
Üzeri için 
Ayçekirdeği hashaş susam isteğe bağlı 

Yapılışı
Bütün malzemeler konularak yumuşak bir hamur yoğrulur ve iki katı olana kadar sıcak yerde mayalandırılır. 
Kalıpta yapılacaksa kalıp yağlanır ve hamur konur üzerine derin çizgiler atılır elimizi tekrar una batırarak kepekli unun hamura yapışması sağlanır susamı veya çekirdeği serpilir bu şekilde de yarım saat dinlendirilir ve 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir..
Ben bu hamurdan hem baton kek kalıbında  hemde küçük ekmekçikler( pounçe) yaptım..
Afiyet olsun...

Not: firina koydugunuz da firinin bir kosesine  firina dayanikli firin kabi icerisinde su koyunuz ki ekmekler sertlesmesin... Eger ki sert olursa firindan cikan ekmeklerin yzerine hafif su serperek temiz bir sofra icerisine sariniz ve dinlendiriniz... Yumusacik olacaktir...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...