- 2 adet yumurta ( Bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
- 125 gr yumusak margarin..
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 3 yemek kasigi yogurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı nisasta
- 2 yemek kasigi toz şeker
- 1 tatli kasigi tuz
- Aldığı kadar un 4-5 bardak kadar
İçi için
Beyaz peynir
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine yumurtayı alalım ve çırpalım. Margarin, sıvı yağ, süt, tuz, toz şeker ve sirkeyi ilave edip karıştıralım. Un, nisastayi ve kabartma tozunu eleyelim karışıma ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizle açalım. İç harçtan koyup, elimizle yuvarlayalım. Poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam veya cekirdek iclerini serpelim . 180 C fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Ve kıyır kıyır nişastalı poğaçalarımız artık servise hazır.
- Yumurta sarısı
- Aycegirdegi ici veya susam
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine yumurtayı alalım ve çırpalım. Margarin, sıvı yağ, süt, tuz, toz şeker ve sirkeyi ilave edip karıştıralım. Un, nisastayi ve kabartma tozunu eleyelim karışıma ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizle açalım. İç harçtan koyup, elimizle yuvarlayalım. Poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam veya cekirdek iclerini serpelim . 180 C fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Ve kıyır kıyır nişastalı poğaçalarımız artık servise hazır.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten