30 januari 2015

Pita ekmeği ( pitabröd)

Bu tarifi arkadaşım fatoş dasbas dan aldım iyiki de almışım... Gerçekten harika oldu. Döner ekmeği, hamburger ekmeği olarak kullanılabilir...

Pita ekmeği ( pitabröd)

10 gr. yaş maya (1,5 küçük paket insant maya

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım su bardağı ılık su

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un( 3 bardak normal un, 2 bardak kepekli un)

Önce bütün sıvılar ve mayayı karıstırıp 5 10 dk bekletin sonra bütün malzemeleri yogurup bir isaat mayalandırın sonra 16 beze ye ayırın ve biraz acın tepsiye dizin tepside bir sıraya üç tane sıgacak sekilde acın dizin 30 -40 dk dinlendirin 200 c fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Not: ekmeklerin yumuşak olması için fırın tepsisinin bir köşesine ısıya dayanıklı küçük bir kasenin içerisine su koyunuz ki puf puf yumuşacık olsun...








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...