100 gr tuzsuz tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 -3,5 bardak tam buğday unu
Yarım çay bardağı ceviz içi
1 yumurta
5-6 tane kuru kaysı
8-10 tane hurma
1 çay bardağı kuru üzüm
5-6 tane kuru incir
5-6 tane badem
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 vanilya
İsteğe bağlı yarım çay bardağı esmer şeker
Yapılışı
Kuru meyveler suda bekletilip yumuşadıktan sonra blendırdan geçirilir.
Ceviz ve badem de ince dövülür kuru meyvelere ilave edilir. Sırası ile un yumurta yağ ve bu karışım eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.. Buzdolabında strece sarılarak 1 saat dinlendirilir.
Alta ve üste streç serilerek streç arasında merdane ile açılıp kalıplarla veya istediğiniz şekilde kesilip yağlı kağıt üzerinde 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten