Kerkük patlıcan tava
500 gr kemikli et
3 patlıcan
3 domates
3 biber
1 büyük kurusoğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir tutam kereviz otu
Karabiber, kimyon köri , zencefil
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir bütün baharatlar tuz hariç etin üzerine ilave edilerek yaklaşık 45 dkk düdüklü tencerede haşlanır.
Diğer taraftan soğan ve biberler kalın julyen doğranır ve sıvıyağda hafif sotelenir. Üzerine salçalar ilave edilir ve bir kaç dakikada bu şekilde kavrulur. Domatesler de kalın dilimler halinde doğranır soğanın üzerine koyulur . Patlıcanlarda alacalı soyulur ve uzunlamasına ortadan ikiye bölünüp yine kalın dilimler halinde dilimleyip tuzlu suda beklettikten sonra domateslerin üzerine konulur yalnız bu işlemleri yaparken harlı ateşte yapmak gerekiyor... Bir kaç dkk da patlıcanla beraber iyice karıştırılarak kavrulur ve son olarak haşlanmış etler ve et suyu üzerini geçecek şekilde konulur . Kaynamaya başlayınca kereviz otuda konulur ve tencerenin kapağı kapatılıp patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 -25 dkk daha pişirilip ocağın altı kapatılır...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten