16 januari 2015

Çikolatalı çiçek kruwasan

Çikolatalı çiçek kruwasan
1 kg un
1 tatlı kaşığı un
Aldığı kadar su fakat sert bir hamur olacağı için suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Klasik mantı hamuru olacak...
Hamur yoğrulup bir saat buzdolabında dinlendirelecek
Buzdolabından çıkan hamur biraz açılır içerisine tüm bir paket margarin konur ve bohça gibi margarinin üzeri kapatılır. Ortasında margarin olan hamur biraz daha açılır. Oklavaya margarin gelirse elinizle toparlayıp buzdolabına koyup yarım saat dinlendirin . Tekrar çıkarıp açmaya çalışın. Tekrar katlayın ve buzdolabına koyun bu işlemi en az 4-5 defa tekrarlayın  ve son olarak bu hamuru 8 bezeye ayırın bu şekilde bezeleri buzdolabında dinlendirip bu hamuru bütün böreklerde kullanabilirsiniz çünki bu şekilde milföy hamuru yapmış olduk...çikolatalı böreğimiz için 4 bezesini kullanacağız.

Yapılışı
Birinci bezeyi büyükçe bir servis tabağı kadar açıp içerisine bolca nutella sürüyoruz. İkinci bezeyide aynı şekilde açıp çikolatalı hamurun üzerine koyuyoruz aynı şekilde 4. Hamuruda açıp çikolatalı hamurun üzerine kapatıp hamurun ortasına bir bardak koyup bardağın kenarlarından hamuru önce dörde sonra sekize sonra onaltıya bölüyoruz ve ikişer ikişer içten dışa doğru kıvırıp uçlarını birleştiriyoruz... Hepsi bittikten sınra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz... Ben orta kısmına haşhaş da ekledim karar sizin artık😝zevkinize göre fırından çıkıp soğutan böreğinizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz....
Afiyet olsun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...