30 september 2015

KAYTAZ BÖREĞİ

Kaytaz böreği 
500 gr un
1 küçük paket insant maya
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı şeker
Alabildiğince su ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olacak 
İç malzeme
250 gr kıyma
2 ortaboy soğan
Karabiber Kimyon tuz Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
Yarım çay bardağı nar ekşisi 

Hamuru açarken yağlamak için bir çay bardağı sıvı yağ.... 
Yapılışı 
Mandalina büyüklüğünde hamur alınıp küçük bir tabak büyüklüğünde açılıp sonra bolca yağ sürülüp elle çekiştirerek açmaya devam edilir bir taraftan sarılarak rulo yapılır sonra rulo kendi ekseni etrafında döndürülüp daireler yapılır.  İç harçtan yaklaşık 1 yemek kaşığı  alınıp bu dairelerin ortasına iç kısmına bastırılarak konulur. Bütün hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Kalan sıvıyağ bütün böbreklerin harç ve hamur kısmına gelecek şekilde bolca sürülüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...