3 yumurta
1bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
2 bardak yulaf ezmesi
1,5 -2 bardak tam buğday unu
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı doğranmış kuru meyve
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı susam
Kalıbı yağlamak için bir miktar tereyağı veya margarin.
Yapılışı
Yumurta şeker iyice çırpılır sırası ile yağ yoğurt ilavesi yapılıp tekrar çırpılır un ve yulaf ezmesi üzerine kabartma tozu vanilya konulup bi kaşık yardımı ile karıştırılır son olarak ceviz ve kuru meyve ilave edilir . hafif karıştırılıp tereyağı veya margarinle iyice yağlanmış ve susam serpilmiş kalıba dökülür...ilk 25 dkk 200 derecede son 10-15 dkk da 180 derecede pişirilir
Geen opmerkingen:
Een reactie posten