1 bardak sut
1 bardak yogurt
1 bardak sivi yag
2 yumurta
1 bardak irmik
1 , bardak un
2 cay kasigi kabartma tozu
Serbeti icin
2 bardak seker
3 bardak su
Ceyrek limon
Not: bu olculerden fazla yapmak isteyenler olcuyu su bardagi olarak , az yapmak isteyenler olcuyu cay bardagi ile yapabilirler...
Ayrıca kıvamı koyu kek kıvamında olmalı eğer cıvık olursa bir miktar daha irmik veya un eklenebilir...
Serbet muhakkak soguk olmali , kizaran tatlilar hemen soguk serbetin icine atilip 1-2 dkk sonra serbetden cikarilmali...
Sekline gelince hamuru krema torbasina koyup orta sicakliktaki yagin icine daire olacak sekilde sıkıyoruz iki ucun ust uste gelmesine dikkat ediniz ki acilmasin , ayrica hamuru seklini tamamladiktan sonra makasla kesmek daha kolaylik saglayacaktir...
Afiyet olsun...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten