Muhallebili kemal paşa tatlısı
- 1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
- 5 su bardağı süt
- 3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için:
Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Ama dikkat edin daha kısa sürede pişebiliyor markaya göre değişiyor yani...karıştırarak pişirin ki şerbetini iyice ve çabuk çeksin.Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır.
Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir.
İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten