Malzemeler
1 paket baklava yufkasi
1 kg ispanak
2 buyuk boy kurusogan
2 cay bardagi siviyag
Pul biber
Uzeri icin
1 yumurta sarisi
1 kucuk kase yogurt
Susam
Corek otu
Yapilisi
Ispanaklarimizi temizleyip yikiyoruz . Diger tarafta soganlari kup kup dograyip 1 cay bardagi siviyagda soteliyoruz . Sotelenen soganlari ve baharatlari ispanaklarin uzerine dokup karistiriyoruz. Ic harcimiz hazir olmus oluyor....
Yagladigimiz tepsiye yufkalari pileli bir sekilde buzerek her bir kata 2 ser tane yufka yerlestirip uzerine ic harctan koyuyoruz ve kalan 1 cay bardagi siviyagdan bir kac kasik siviyag gezdirip yufkalar ve harc bitene kadar ayni islemi uyguluyoruz. En ustune yumurta sarisi ve yogurdu iyice cirpip suruyoruz. Son olarak susam ve corekotu serpip 200 derecelik firinda kizarana kadar pisiriyoruz... Afiyet olsun....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten