11 mei 2015

Patlıcan kebabı

Patlican kebabi
5 tane uzun patlican
500 gr kiyma
1 tane kurusogan
Karabiber tuz 
Patlicanlar 4-5 cm kalinliginda kesilir
Diger tarafta kiyma tuz karabiber ve ince kiyilmis kurusogan guzelce yogurulur elde yuvarlak kofte sekli verilerek kestigimiz patlicanlarin arasina bir kiyma bir patlican gelecek sekilde dizilir uzerine  iki adet domates ve bir kac tane biber ve bir iki tanede kurusogan dilimlenip konulur isterseniz sade de yapabilirsiniz . son olarak yarim cay bardagi siviyag ve 1 çay bardağı sıcak su  uzerine gezdirilerek 200 derecelik firinda yaklasik  firininizin isisina gore1buçuk saat 2 saat kadar patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirilir
Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...