1 kabak
1 patlıcan
1 karnabahar
Biber
Sosu için
2-3su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı un
2 yumurta
Karabiber, kimyon , köri , tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için
yoğurt
Yapılışı
Patlıcan ve kabak ince ince halka şeklinde kesilir. Karnabahar çiçeklerine ayrılır... Patlıcan ve kabağın üzerine süt eklenerek buzdolabında 1 saat kadar bekletilip marine edilir. Bir kevgir yardımı ile sebzeleri sütten çıkarıp aynı sütün içerisine yumurta ve un ilavesi yapılır, baharatlarda eklenip iyice çırpılır, bütün sebzeler önce bu sosa batırılıp kızgın ve bol yağda kızartılır. Servis sırasında üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilerek servis yapılır.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten