30 april 2015

Sütte marine edilmiş sebze kızartması

Sütte marine edilmiş kızartma
1 kabak
1 patlıcan
1 karnabahar
Biber
Sosu için
2-3su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı un
2 yumurta
Karabiber, kimyon , köri , tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için
 yoğurt
Yapılışı
Patlıcan ve kabak ince ince halka şeklinde kesilir. Karnabahar çiçeklerine ayrılır... Patlıcan ve kabağın üzerine süt eklenerek buzdolabında 1 saat kadar bekletilip marine edilir. Bir kevgir yardımı ile sebzeleri sütten çıkarıp aynı sütün içerisine yumurta ve un  ilavesi yapılır, baharatlarda eklenip iyice çırpılır, bütün sebzeler önce bu sosa batırılıp kızgın ve bol yağda kızartılır. Servis sırasında üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...