11 april 2015

ELİF MERCAN hanımın tarifidir...tşkler...

BALLI HURMALI TATLI
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilin
1 paket krem şanti
1 bardak soğuk süt
4 adet olmuş cennet hurması
4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı bal
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi'nin Yapılışı
Muhallebi için unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve vanilini bir tencereye alıyoruz. 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlıyoruz.

Ayrı bir yerde 1 paket krem şanti ile soğuk sütü çırpıyoruz ve sıcak olan muhallebinin içine katıp iyice karışmasını sağlıyoruz.

Hazırladığımız muhallebileri bardaklara yada kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde paylaştırıyoruz ve soğuması için kaldırıyoruz.

Hurmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırdıktan sonra içine balı katıyoruz ve blender ile iyice parçalıyoruz. Çekilmiş cevizleri hurmanın içerisine karıştırıyoruz.1 ssat buzdolabında dınlendırıp 
 dıledıgınız gıbı susleyıp servıs yapıyoruz  :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...