2 maart 2015

VELİBAH( kafkas gözlemesi)


 VELİBAH( KAFKAS GÖZLEMESİ İçi için: 
8-10 adet patates 
1 çay bardağı süt 
tuz, karabiber
 Hamuru için: 
 1 kilo un
 1 su bardağı süt  
 1 yemek kasıgı tuz-
 Yarım çay bardağı sıvı yağ, aldığı kadar un( 5-6 bardak kadar)
 1 paket insant maya

 250 gr tereyağı veya margarin üzerine sürmek icin kullanilacak

İçinin hazırlanışı: Patatesi haşlayın ve püre yapın içine sütünü isteğinize göre tuzu ve baharatları katın iyice karıştırın. Sonra portakal büyüklüğünde patatesden toplar yapın bir kenara koyun. 

Hamurun hazırlanışı: 
Unun ortasını havuz şeklinde açın tuzunu atın ve diger sıvı malzemeleri katın ve kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalanması için dinlendirin...
YAPILIŞI: 
Hamurdan patatesle ayni büyüklükte bezeler yapın tabak büyüklügünde  1 cm kalınlıgında açın. Hazırladıgınız patates toplarından hamurun ortasına koyun ve hamurun kenarlarından tutarak bir bohça gibi toplayıp sıkıca yapıştırın ve unlayarak fazla basdırmadan yavaş yavaş oklava yardımı ile tavaya sığacak kadar açın Hamurları açarken oklava kullanmadan patatesleri dışarıya çıkarmadan elinizle yavaş yavaş açarsanız daha iyi olur tavada iki tarafını pişirin bir tepsiye alarak, tereyağ ile iki tarafınıda yağlayın.hepsini üst üste koyup
Dört veya altı parçaya keserek,  sıcak servis edin. 
Afiyet olsun....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...