8 maart 2015

KABAK TATLISI

Kabak tatlısı
1 orta boy kabak( yaklaşık 2 kg)
Şeker damak tadınıza göre kabağın kendisi tatlı olduğundan  3 su bardağı şeker yeterli geldi...
Yapılışı
Kabakları soyup küp küp doğruyoruz. Düdüklü tencereye alıp ,üzerine şekeri ilave edip mümkünse geceden sabaha kadar şeker iyice eriyip kabaklar su bırakıncaya kadar bekletiyoruz.Suyunu iyice saldıktan sonra ocağın altını yakıp yaklaşık 20 dkk  pişiriyoruz... Konrol edin yumuşacık olması gerekiyor eğer hala sertse biraz daha pişirebilirsiniz...
Pişen kabakları borcama alıp 15 dkk fırınlıyabilirsinizde ama ben fırınlamadım üzerine ceviz ve isteğe bağlı tarçın serpip bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz... 
Afiyet olsun...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...