HAZIRLANIŞI: Kabak ve patatesleri geniş bir kaba rendeliyoruz. İki avucumuza aldığımız rendelediğimiz kabak ve patateslerin suyunu iyice sıkıyoruz. Suyunu sıktıklarımızı ayrı bir kaba alıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Yumurtalarını kırıyoruz. Maydanozu ve dereotunu incecik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu karabiberini kimyon ve köriyi atıyoruz. Unumuzu koyuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tavaya kızartma yağı koyup ısıtıyoruz. Mücver harcından kaşık kaşık alıp sıvıyağa bırakıyoruz ve kızartıyoruz...
MALZEMELER
2 kabak
3 orta boy patates
3 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
Kimyon
Köri
5-6 kaşık un
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
Geen opmerkingen:
Een reactie posten