Pizza yaparken onemli olan hamurun kivamini ve tadini guzel tutturmaktir... Uzerine konulan malzeme arzuya gore degisebilir cunki...
Oncelikle 1 kg un kullanacaksaniz yaklasik 3 buyuk tepsi pizza cikacak demektir... Buna gore en az bir su bardagi yogurt koymaniz gerekir...ayrica yogururken koyacaginiz ilik suyun bir cay bardagini evde varsa muhakkak visne suyu koyun ... Visne suyu hamura hafif mayhos bir tat verecektir... Hamuru yogururken suyu yavas yavas ve olculu dokun ki cok civik bir hamur olmasin ... Ortalama 3 -4 bardak arasi su yeterli olabiliyor...
Ben 1 kg una1 paket kucuk kuru maya yani insant maya kullaniyorum 1 bardak ilik suyun icine 1 yemek kasigi seker koyup bir kac dkk kopurmesini bekliyorum...unu dokunce de 1 tatli kasigi tuz yeterli geliyor....
Ayrica ben cabuk mayalanmasi icin hamuru sarip petegin uzerine koyunca kisa surede kabariyor....
Not petek cok sicak olmayacak😀
Bundan sonra elinizi hafif yaglayip Hamuru once elinizle sonrada merdane yardimi ile tepsinize gore acip uzerine ketcap domates salcasi tozbiber ve kekik karisimi surup istediginiz malzemeleri dizebilirsiniz...
200 derecelik firinda alti ustu kizarincaya kadar pisirin
Afiyet olsun....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten