8 februari 2015

IYI PIZZA YAPMANIN PUF NOKTALARI..


I
Pizza hamurunun puf noktalari
Pizza yaparken onemli olan hamurun kivamini ve tadini guzel tutturmaktir... Uzerine konulan malzeme arzuya gore degisebilir cunki...
Oncelikle 1 kg un kullanacaksaniz  yaklasik 3 buyuk tepsi pizza cikacak demektir... Buna gore en az bir su bardagi yogurt koymaniz gerekir...ayrica yogururken koyacaginiz ilik suyun bir cay bardagini  evde varsa muhakkak visne suyu koyun ... Visne suyu hamura hafif mayhos bir tat verecektir... Hamuru yogururken suyu yavas yavas ve olculu dokun ki cok civik bir hamur olmasin ... Ortalama 3 -4 bardak arasi  su yeterli olabiliyor...
Ben 1 kg una1 paket kucuk kuru maya yani insant maya kullaniyorum 1 bardak ilik suyun icine   1 yemek kasigi seker koyup bir kac dkk kopurmesini bekliyorum...unu
dokunce de 1 tatli kasigi tuz yeterli geliyor....
Ayrica ben cabuk mayalanmasi icin hamuru sarip petegin uzerine koyunca kisa surede kabariyor....
Not petek cok sicak olmayacak😀
Bundan sonra elinizi hafif yaglayip    Hamuru once elinizle sonrada merdane yardimi ile tepsinize gore acip uzerine ketcap domates salcasi tozbiber ve kekik  karisimi surup istediginiz malzemeleri dizebilirsiniz...
200 derecelik firinda alti  ustu kizarincaya kadar pisirin
Afiyet olsun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...