1 kg un
Su
Tuz
İç harcı için
500 gr kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Oldukça sert bir hamur yoğurulur üzerine nemli bir bez örtülüp yaklaşık 1 saat dinlendirilir.
1 kg undan yaklaşık 5 beze çıkıyor . Yoğurulan hamuru 5 bezeye ayırıp açabildiğimiz kadar açıp yukarıdan aşağıya ve sağdan sola kare olacak şekilde kesiyoruz
Ortalarına kıymalı soğanlı harçdan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz... Üçgen şekilde de kapatabilirsiniz ama ben bir kısmınıda yüksük çorbası yapacağım için hem mantıyı hem çorbalığı aynı şekil kapadım. Tercih sizin yani... Yaptıklarınızın üzerine ara sıra hafif un serpiştirin ki mantılar birbirine yapışmasın...
Tepsilerin içlerine yağlı kağıt serip yaptığımız mantıları ince bir şekilde döküyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 7-8 dkk fırınlıyoruz...
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine birer yemeklik koyup diefrize kaldırabilirsiniz.
Yapmak istediğiniz zaman çıkarıp tuzlu kaynar suyun içerisine atıp mantılar yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzüp servis tabağına alıyoruz üzerine bir kaç kaşık iyice haşlanmış nohut ve bir iki kepçe de sarmısaklı yoğurt döküp nane ve pul biberi yağda hafif yakıp mantımızın üzerine döküp servise hazır hale getiriyoruz...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten