Patates kroket
4 büyük haşlanmış patates
1 çay bardağı ıslatılmış irmik
Tuz ve isteğe bağlı baharatlar( kimyon karabiber köri pul biber vs )
İç malzeme
250 gr kıyma
1 büyük kurusoğan (ince kıyılmış)
1 bardak çeviz içi ( ince kıyılmış )
İsteğe bağlı baharatlar
Yapılışı
İçli köftenin içi gibi kıyma soğanla beraber kavrulur son baharatlar ve ceviz içi ilave edilerek soğumaya bırakılır
Yapılışı
Patatesler iyice ezilir . Islatılmış irmik ilave edilerek yoğurulur baharatlar ilave edilir. Mandalina buyuklugunde alinir ici iclikofte gibi oyulur ve yeterince ic harc konulur.
Son son olarak galeta uni veya citir pane harcina bulanarak kizgin yagda kizartilir...
Not: kofteleri kizartmadan
Once 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.... Ve ayrica eger ki patates Harci yumusak olursa ekmek ici ilave edebirsiniz kivami tutturmak icin...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten