31 oktober 2014

KAŞAR PEYNİRLİ KURABİYE



KAŞAR PEYNİRLİ KURABİYE
  • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam toz şeker
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 çay kaşığı çörekotu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Ayçekirdeği,mavi haşhaş tohumu,çörekotu
HAZIRLANIŞI
  • Tereyağı,sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  • Üzerine ,kaşar peyniri,
  • tozşeker,pulbiber,mavi haşhaş tohumu,çörekotu ve tuz ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip harca ilave edin ve elinizle yoğurun.
  • Hamuru 4 parçaya ayırın.
  • 1 parçasını düz bir zeminde merdane yardımı ile 1cm kalınlığında açın.
  • Hamurdan istediğiniz şekillerde parçalar kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerilerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Ayçekirdeği,mavi haşhaş tohumu ve çörekotu serpin.
  • Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...